Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν παρέδωσε την έδρα του. Ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και μίλησε για το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά ο Στέλιος Κούλογλου εξήγησε ότι παραιτήθηκε διότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στερείται σοβαρότητας και ότι το κόμμα δεν απασχολεί πλέον τους πολίτες για τις πολιτικές του θέσεις αλλά για τα κουτσομπολιά γύρω από τον Πρόεδρό του στα πρωϊνάδικα. Όπως είπε χαρακτηριστικά τα γελοία γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν πλέον «κωμική σειρά του Netflix». Αποκάλυψε δε ότι προσπάθησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του πριν παραιτηθεί αλλά η νέα ηγεσία έχει κλειστές πόρτες και αποφασίζει μόνη της από το.. Μαϊάμι.

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής επιτέθηκε και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη για τα άρθρα που έγραφε στον «Εθνικό Κήρυκα». Όπως υποστήριξε όταν τον ρώτησαν για τις τότε απόψεις του, οι οποίες σαφώς δεν ήταν αριστερές αλλά επιπλέον ήταν εχθρικές στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσει σοβαρά με πολιτικά επιχειρήματα, απάντησε ότι..δεν τα πήγαινε καλά με τη φιλενάδα του και δεν ήξερε τι έγραφε. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή οι θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αστείες, με αποτέλεσμα να παίζει μόνος του μπάλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ειδήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να μιλάει πολιτικά και να ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών.

Χωρίς αντίκρισμα μία παρέμβαση Τσίπρα

Ωστόσο έκανε προβλέψεις για το μέλλον. Υποστήριξε ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη και θα προκύψει ένας νέος αριστερός σχηματισμός για να καλύψει το πολιτικό κενό. Προέβλεψε δε νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρει να παραμείνει αρχηγός του κόμματος έως τότε. Ενδιαφέρον έχει η απάντηση του για μία πιθανή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τόσο βαθιά η κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μία παρέμβαση Τσίπρα δεν θα μπορέσει να επηρεάσει καταλυτικά τις εξελίξεις! 

Ουσιαστικά ο Στέλιος Κούλογλου παραδέχεται ότι το μπάλαχο στο κόμμα δεν συμμαζεύεται με τίποτα, ούτε καν από τον Αλέξη Τσίπρα και η αστεία ηγεσία Κασσελάκη θα χάσει πανηγυρικά τις ευρωεκλογές ενώ το κόμμα θα συρρικνωθεί με μαζική φυγή στελεχών σε ένα νέο πολιτικό φορέα. Άλλωστε ο ευρωβουλευτής παρέμεινε φειδωλός για το πολιτικό του μέλλον, προφανώς περιμένοντας εξελίξεις στο χώρο της αριστεράς.