Κενά φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει οι απανωτές αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης να κάνει κάλεσμα, με ανάρτησή του, στους πολίτες να συμμετέχουν στη «μεγάλη έρευνα του iSYRIZA». Βέβαια, για να πάρει κανείς μέρος σε αυτή τη «μεγάλη έρευνα», θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα του κόμματος, καθώς το περιεχόμενό της είναι διαθέσιμο μόνο σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο πρόεδρος αφήνει να το ανακαλύψουν από μόνοι τους, όσοι προσπαθήσουν να συμμετάσχουν στην «έρευνα». 

Ταυτόχρονα, τα λόγια του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν τη διαδικασία να προσομοιάζει όλο και περισσότερο με διαφημιστικό, παρά με κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν μέλη ενός πολιτικού κόμματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά» και προτρέποντας τον κόσμο να μπει στη «μεγάλη έρευνα», ενώ, σημειώνει, επίσης: «Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Αν αυτό δεν είναι μάρκετινγκ, τότε τι είναι; Αξιοποιώντας ένα «διαφημιστικό τρικ», συγκεντρώνει, παράλληλα, και μέλη, γεγονός που εγείρει ερωτήματα και σχετικά με το τι είδους κόμμα θα προκύψει από τέτοιες πρακτικές. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι το εν λόγω συμβάν αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση -έχουν μειωθεί τόσο οι δυνάμεις του- που ψάχνει απεγνωσμένα για νέα μέλη... 

image-14png.jpeg

Η ανάρτηση και το ερωτηματολόγιο 

Στην ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει:

«Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Η γνώμη σου μετράει. Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά. Συμπλήρωσε την έρευνα εδώ [έχει αναρτήσει τον σύνδεσμο]:»

Το περιεχόμενο της έρευνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ποιο ζήτημα σας απασχολεί περισσότερο στη καθημερινότητα σας αυτό το διάστημα;

Σε τι βαθμό εκτιμάτε πως οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζουν τις προτεραιότητές σας;

Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κάνει καλύτερα;

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε ποιες δραστηριότητες θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε;

Πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε μηνιαίως στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Ποιες ώρες θα σας εξυπηρετούσαν για να συμμετέχετε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Πόσο συχνά διαβάζετε τα newsletter του iSYRIZA;

Τι σας φαίνεται πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον στην πλατφόρμα του iSYRIZA;

Τι θα θέλατε να κάνει ο iSYRIZA για να γίνει πιο χρήσιμος για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ;