Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί κυριολεκτικά το απόλυτο μπάχαλο μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με τρεις τάσεις: άλλοι υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, άλλοι την Όλγα Γεροβασίλη ενώ άλλοι ζητούν να μην γίνουν εκλογές, μαζεύοντας υπογραφές και υποστηρίζοντας ότι οι διαφορές πρέπει να λυθούν στα όργανα του κόμματος. Ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα παρέμβαση ξεκαθάρισε το τοπίο και ουσιαστικά έριξε τα καρφιά του στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Αυγή στο «X» ο Στέφανος Κασσελάκης λέει σε πηγαδάκι με συνέδρους που του ζήτησαν να μην πάει σε εκλογές: «Όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά», δείχνοντας την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ως αυτή που έκανε ζημιά στο κόμμα. Φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να πάει την κόντρα στα άκρα, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια δεύτερη διάσπαση εντός λίγων μηνών. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος δεν βρίσκει ευθύνες στον εαυτό του για την δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τις τελευταίες ημέρες κατηγορεί κάθε στέλεχος που τον αμφισβητεί ως υπονομευτή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μαζευτεί δεκάδες υπογραφές από συνέδρους για ματαίωση των νέων εσωκομματικών εκλογών, ωστόσο η ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εντός Μαρτίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να λάβει νέα αναβολή η στράτευση του Στέφανου Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές, καθώς οι εξελίξεις στο κόμμα είναι ραγδαίες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: