Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, αποτελεσματικότητα και μεταφορά του υπερπλεονάσματος στους πολίτες, με παρεμβάσεις σε νερό, πολεοδομία και περιβάλλον.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι το βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι οι μεταρρυθμίσεις να συνοδεύονται από απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως ανέφερε, ο πολίτης θέλει να βλέπει στην πράξη πώς η οικονομική και πολιτική πρόοδος μεταφράζεται σε καλύτερες συνθήκες ζωής. «Αυτό που ζητάει ο πολίτης, είναι μεταρρυθμίσεις και αποτελέσματα. Πώς θα κάνεις τη ζωή του κάθε μέρα καλύτερη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπερπλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις στην καθημερινότητα

Αναφερόμενος στους οικονομικούς δείκτες και στην επίτευξη υπερπλεονάσματος, ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών πρέπει να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για την κοινωνία.

«Πώς οι δείκτες έχουν βελτιωθεί, έχουμε υπερπλεόνασμα; Ναι. Αυτό πρέπει να βρίσκουμε τρόπους, να μετακυλίεται στον πολίτη», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η οικονομική πρόοδος πρέπει να συνδέεται με πολιτικές που προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη στην καθημερινότητα.

Ο υπουργός έθεσε παράλληλα στο επίκεντρο μια σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός στη διαχείριση του νερού, να προχωρήσουν λύσεις στα ζητήματα της πολεοδομίας, να ενισχυθεί η προστασία του φυσικού πλούτου και να υλοποιηθούν τα θαλάσσια πάρκα.

Κλείνοντας, ο Σταύρος Παπασταύρου υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για βελτίωση και αποτελεσματικότητα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία ημέρα της κυβερνητικής θητείας, καθώς, όπως είπε, «ο πολίτης θέλει μέχρι την τελευταία ημέρα βελτίωση και αποτελεσματικότητα».