Τον Σπύρο Φωκά αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της πολιτικής κηδείας η σορός του οδηγήθηκε στη Ριτσώνα για αποτέφρωση. Αντί στεφάνων η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Το 2021 είχε γίνει γνωστό πως ο Σπύρος Φωκάς με την σύζυγό του, Λίλιαν, έμεναν, όπως θυμίζει και σε σχετικό ρεπορτάζ το youweekly.gr, σε ένα κοντέινερ 40 τετραγωνικών με μοναδικό εισόδημα την σύνταξη του ηθοποιού με τα φάρμακα του ωστόσο να είναι πολύ ακριβά. Μάλιστα, είχε βοήθεια από τον κόσμο.

Όταν ο ηθοποιός βγήκε μετά από 60 μέρες από το νοσοκομείο, βρήκε στο ρολόι της ΔΕΗ ένα χαρτάκι πως του κόπηκε το ρεύμα. Το ρεύμα επανενώθηκε με παρέμβαση του Γιώργου Σταμάτη και του Γρηγόρη Δημητριάδη από το Μαξίμου

Τότε η σύζυγος του ηθοποιού Σπύρου Φωκά ευχαρίστησε, μέσω ανάρτησης στο Facebook, το πρωθυπουργικό γραφείο και τον διευθυντή του, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, οι οποίοι φρόντισαν να ενεργήσουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους, η οποία είχε διακοπεί λόγω χρεών σε ΔΕΗ και Εφορία.

«Το μοναδικό εισόδημα που υπάρχει είναι η τιμητική σύνταξη που έχει ο Σπύρος Φωκάς, 620 ευρώ. Τα φάρμακα που αγοράζει είναι της τάξης των 150 ευρώ τον μήνα μόνο για συμμετοχή. Στην ουσία βοηθάει ο έξω κόσμος για το φαγητό», είχε πει ο καλός του φίλος, Θοδωρής Σεργιάδης.