Την ανηφόρα έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού.

Οι περισσότεροι αδειούχοι προσπαθούν να μειώσουν το κόστος των διακοπών τους και επιλέγουν να μην τρώνε σε ταβέρνες. Έτσι αρκετοί επιλέγουν το πρόχειρο φαγητό και κυρίως το σουβλάκι για να κάνουν οικονομία. Ωστόσο οι τιμές είναι τσουχτερές με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός για τις διακοπές να ανεβαίνει και πάλι.

Σύμφωνα με έρευνα του Alpha, οι χαμηλότερες τιμές στις οποίες πωλείται το τυλιχτό σουβλάκι με χοιρινό είναι οι εξής:

  • Σαλαμίνα 3,30 ευρώ
  • Αίγινα 3,30 ευρώ
  • Αγκίστρι 3,8 ευρώ
  • Ύδρα 4,5 ευρώ
  • Μύκονος 4,5 ευρώ
  • Πάρος 3,5 ευρώ
  • Ίος 4 ευρώ
  • Σαντορίνη 3,9 ευρώ
  • Χανιά 3,5 ευρώ
  • Κέρκυρα 3,5 ευρώ
  • Κεφαλονιά 3,8 ευρώ

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή στο σουβλάκι τον περασμένο Ιανουάριο είχε σκαρφαλώσει στα 3 με 3,2 ευρώ γίνεται εύκολα αντιληπτή η νέα αύξηση στις τιμές.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην Θεσσαλονίκη, Μανώλης Καπετανάκης εξήγησε ότι «από πέρσι τον Ιανουάριο πήγε 3,20 με 3,30 και σταδιακά έφτασε εδώ με την ακρίβεια που γνωρίζετε όλοι». «Προσπαθούμε και κρατάμε χαμηλά τις τιμές. Κάνουμε αγώνα. Για να μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει», πρόσθεσε.