Μετά τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον λόγο πήρε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας στην ομιλία του ότι η Ουκρανία ανήκει «στο πλευρό μας, σε μια ελεύθερη και ενωμένη Ευρώπη».

«Η ΕΕ στέκεται πίσω από τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ», υποστήριξε ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος ενώ χιλιάδες νέοι Ρώσοι έχουν πληρώσει με τη ζωή τους το απόλυτο τίμημα για τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία ολοκληρωτικά και για όσο διάστημα είναι απαραίτητο», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στην οικονομική βοήθεια που παρείχε πριν από ένα χρόνο στο Κίεβο, ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και την υποδοχή περισσότερων από ενός εκατομμυρίου Ουκρανών προσφύγων.

«Το Βερολίνο προμηθεύει όπλα τελευταίας τεχνολογίας, πυρομαχικά και άλλα στρατιωτικά αγαθά στην Ουκρανία, και με τον τρόπο αυτό έχει παραβιάσει τις αρχές της γερμανικής πολιτικής εδώ και δεκαετίες. Η Γερμανία θα συνεχίσει να επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της παροχής της καλύτερης δυνατής υποστήριξης στην Ουκρανία και της αποφυγής μιας ”αθέλητης κλιμάκωσης” μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», έσπευσε να επισημάνει.