Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (16/3) στην πόλη Γκέρα της ανατολικής Γερμανίας, όπου ένας άνδρας έβαλε φωτιά στα καλά του καθουμένου σε μια 46χρονη γυναίκα μέσα σε τραμ, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου της Θουριγγίας, ο δράστης ψέκασε την επιβάτιδα με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων επιβατών. Μόλις ενεργοποιήθηκε το σύστημα στάσης έκτακτης ανάγκης, εκείνος εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα των θυρών και διέφυγε.
Η αστυνομία έχει δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, ο οποίος είναι ο γεωργιανής καταγωγής Τενγκίζι Κακιασβίλι και διαφεύγει την σύλληψη.
WANTED
— Isolated Incidents (@diversity999x) March 16, 2025
46yo Georgian Tengizi Kakiashvili poured petrol or another flammable liquid over his 46yo wife (also from Georgia) and set her alight while riding the tram in Gera (Germany) this morning.
The woman received medical treatment at the scene before being airlifted to… pic.twitter.com/gYByZEiNvj
Ο οδηγός του τραμ επενέβη άμεσα χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα για να σβήσει τις φλόγες, ωστόσο η τραγική γυναίκα υπέστη σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος καταζητείται για απόπειρα δολοφονίας. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, ενώ οι έρευνες εστιάζουν στο εάν το θύμα και ο δράστης γνωρίζονταν ή αν η επίθεση ήταν τυχαία.