Στις προσφυγικές ροές που αναμένονται στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, δεδομένων των συνθηκών αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, με τον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, αλλά και στην ετοιμότητα της κυβέρνησης σχετικά με αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8,. 

Η κα Βούλτεψη, πιο συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε αυξημένη εγρήγορση ενόψει των ροών προσφύγων που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ενώ πως κάθε γεγονός που γίνεται στην περιοχή επιβαρύνει το μεταναστευτικό.

Βούλτεψη: Οι Τούρκοι ηγέτες υποδέχονται τη Χαμάς και δίνουν διαβατήρια στα στελέχη τους 

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση της περιοχής μας, σημείωσε η κ. Βούλτεψη, παίζει το γεγονός ότι η Ιορδανία δεν δέχεται Παλαιστίνιους πρόσφυγες, όπως και η Αίγυπτος δεν θέλει να δεχθεί γιατί ο πρόεδρος Σίσι είναι εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ύστερα, η γειτονική μας Τουρκία έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Χαμάς «όπως ήταν πάντα, όταν όλος ο κόσμος φώναζε εναντίον της Χαμάς, οι Τούρκοι ηγέτες από την εποχή του Γκιουλ μέχρι σήμερα υποδέχονται τη Χαμάς και δίνουν διαβατήρια στα στελέχη τους».

«Άρα λοιπόν, ναι, είμαστε σε αυξημένη εγρήγορση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη ενώ προσέθεσε ότι η άλλη διέξοδος των Παλαιστινίων, ο Λίβανος, είναι υπερφορτωμένος, έχοντας 500.000 Παλαιστίνιους, οι 200.000 σε 12 καταυλισμούς.