Σκευωρία Novartis: Σε παραδικαστικό πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ

184

Την κολοκυθιά συνεχίζει να παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας να σφίγγει όλο και περισσότερο ο κλοιός για τη σκευωρία Novartis, την ώρα μάλιστα που έχει πάει στα χέρια της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής η συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Με τη γίδα στην πλάτη, ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος έθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή θέμα αξιοπιστίας της βασικής μάρτυρος κ. Ράικου, η οποία στην ένορκη κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν ανέφεραν οι δικαστικές, εισαγγελικές και ερευνητικές Αρχές των ΗΠΑ κάτι για δωροδοκία «κυβερνητικών αξιωματούχων» στην Ελλάδα από τη Novartis.

Την ίδια ώρα κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν για τα όσα είπε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις με τους διαλόγους όπου ο κ. Παππάς περιγράφει το παραδικαστικό μαγαζί που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αγωνία ο κ. Παπαγγελόπουλος φώναξε στην επιτροπή “γιατί μόνο εμένα”. Επίσης πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα fake news της δήθεν μίζας των 2,6 εκατομμυρίων, λέγοντας επί λέξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον παραδικαστικό πανικό του, αντί να λασπολογεί και να αναρωτιέται για τις στοχευμένες ερωτήσεις του εισηγητή μας, να προβληματιστεί για τις ψευδείς απαντήσεις του κ. Παππά».

Θ.Πλεύρης: «Προβληματικές δεν είναι οι ερωτήσεις αλλά οι απαντήσεις»

Τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι ο Θανάσης Πλεύρης πρέπει να εξαιρεθεί από τις εργασίες της επιτροπής, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος με κατηγόρησε ότι οι ερωτήσεις που είχα θέσει στον Νίκο Παππά δείχνουν πως γνώριζα για το περιεχόμενο της ηχογράφησης της συνομιλίας Παππά-Μιωνή. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι πως δεν είναι προβληματικές οι ερωτήσεις. Προβληματικές είναι οι απαντήσεις όταν είναι αντιφατικές. Αν διαβάσει κάποιος καλά τη δικογραφία, οι ερωτήσεις δικαιολογούνται για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όσο για την ερώτηση που είχαν κάνει στον κ. Παππά για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με τέτοια στοχοποίηση που της έχει γίνει, αυτό έλειπε να μην ρωτήσω», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

Τι είπαν Παπαγγελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

Την ύπαρξη εγγράφου από την αλληλογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις αμερικανικές Αρχές, το έτος 2016, στο οποίο γινόταν λόγος για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, απέκρυψε, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, όπως την κατηγορούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr