Αποκαλύψεις Μιωνή: Στον τοίχο ο Παππάς, στο κάδρο των ευθυνών ο Τσίπρας

195
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις Μιωνή μετά την κατάθεση του ηχητικού από συνομιλία του με τον Νίκο Παππά στην Βουλή. Σε μια περίοδο (2016) οπότε και ο πρώην υπουργός ήταν πανίσχυρος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος ομολογεί πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δούλευε με δική του ατζέντα βράζοντας χρήματα. 

Με τον τρόπο αυτό ο Νίκος Παππάς καρφώνει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε. Μάλιστα ο πρώην υπουργός απαντώντας στον επιχειρηματία στην επικοινωνία τους δηλώνει πως ο πρώην πρωθυπουργός θα ζητήσει την δικογραφία για να λάβει γνώση ενώ ο ίδιος ο Νίκος Παππάς θα καλούσε την Τουλουπάκη για να της δώσει… οδηγίες!

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πανικό στην Κουμουνδούρου ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο εκπρόσωπος του κόμματος σε τηλεοπτική του συνέντευξη διάρκειας 15 λεπτών το βράδυ της Δευτέρας ούτε ερωτήθηκε ούτε ο ίδιος σχολίασε τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην ημέρα αφήνοντας τον Νίκο Παππά να «καθαρίσει» μόνος του. 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα βλέποντας πως στενεύει γύρω του ο κλοιός ενώ απειλείται και με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η ΝΔ πρότεινε – και έγινε δεκτό- να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή όπως και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».

Η μπάλα στην εξέδρα

Στην πρώτη του δήλωση όταν ακόμα δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της αποκάλυψης μετά την κατάθεση στη Βουλή συνομιλίας του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για… κατασκευασμένες συνομιλίες χωρίς να απαντά επί της ουσίας.

Υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. 

Και αυτό έγινε. 

Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας.

Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

Λίγες ώρες αργότερα και ενώ άρχισε να συνέρχεται από το ισχυρό χαστούκι φαίνεται να αποφάσισε πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση αλλά για αυτό επέλεξε μια υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο από την ίδια την Τουλουπάκη. 

Δείτε τι ισχυρίζεται ο Νίκος Παππάς:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

  • Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.
  • Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά.

Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

  • Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.
  • Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.
  • Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  • Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».
  • Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου.

Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε  μαφιόζικες μεθόδους.

Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

Εκνευρισμός Παπαγγελόπουλου

Μετά τις αποκαλύψεις μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής αλλά και το ηχητικό που το συνόδευε το οποίο σύμφωνα με τον οποίο περιέχει συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο κ. Παπαγγελόπουλος το όνομα του οποίου αναφέρεται ουκ ολίγες φορές είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ερωτηθείς για την απομαγνωτοφώνηση Μιωνή:
«Από την συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Ρωτήστε τον κ. Παππά…».

 

Το ηχητικό

Η κατά τον Νίκο Παππά «τύπισσα» Τουλουπάκη που «δεν έχει καταλάβει τι πάει να κάνει», η βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει… «story telling» και ο Μίμης (σ.σ. Παπαγγελόπουλος) που τον κρατάει απέξω.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από το ηχητικό που ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε στην προανακριτική στη Βουλή για τη Novartis αποκαλύπτει το μέγεθος της σκευωρίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να παίζει και τα δικά του παιχνίδια όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Νίκου Παππά.
Ο πρώην υπουργός παραδέχεται ευθέως παρεμβάσεις στην Τουλουπάκη την οποία θα καλούσε στο γραφείο του για να της πει τι θα κάνει. Ομολογεί πως «μου λείπουν πολλά κομμάτια και με κρατάει ο Μίμης εντελώς απ’ έξω. Είχαν έρθει και Αμερικάνοι πράκτοες και δεν με άφησαν καν να μπω στο meeting».
«Θέλει πολιτική απόφαση και πίεση του Μίμη να κλείσει το θέμα» ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην υπόθεση Μιωνή.

Ακούστε το ηχητικό όπως ανέβηκε από το protothema.gr

Και ξάφνου η αποκάλυψη: «Εχει τη δική ατζέντα και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είναι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμιά αντίρρηση. Ξέρω καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρεται και στη Μαρέβα Γκραμπρόφσκι ζητώντας από τον Σάμπυ Μιωνή να παρέμβει στον Παπασταύρου ώστε να την… δώσει. «Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα. Όταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου, έτσι, και το παιδί του ήταν 7 μηνών του Σταύρου, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ήταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του. Τι θες δηλαδή; Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Δεν έχω…» απαντά ο Μιωνής.

 

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr