Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να τους παρουσιάσει τις λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση, με κατεύθυνση «να ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού», όπως έχει διαμηνύσει. Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, όλα τα αιτήματα τα ακούμε με προσοχή. Θέλουμε πάντοτε οι αποφάσεις μας να είναι προς όφελος όλων των επαγγελματικών ομάδων», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την σημερινή συνάντηση. Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι «το ζήτημα των αγροτών είναι πολυπαραγοντικό και το πρόβλημα είναι σύνθετο και απαιτεί πολλές και τις ταχύτερα δυνατές λύσεις. Θα συνεχίσουμε βήμα βήμα».

Αισιόδοξος δήλωσε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας σε podcast του pagenews.gr. «Εμείς εργαζόμαστε, έτσι ώστε η συνάντηση να είναι παραγωγική», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι «η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τι μπορεί να κάνει για το ρεύμα και το πετρέλαιο. Στη συζήτηση θα δούμε και κάποια θέματα τεχνικά και ρυθμιστικά που θα μπορούσαν να δώσουν μια περαιτέρω λύση στα προβλήματα, που απασχολούν». Όπως τόνισε, η συνάντηση έχει «και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Και αφού γίνεται στο επίπεδο του πρωθυπουργού, έχει προηγηθεί προετοιμασία και δείχνει και το ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού. Πιστεύω πως θα είναι μια παραγωγική συζήτηση και αισιοδοξώ πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά».

Στο τραπέζι του διαλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης θα βρεθούν παρεμβάσεις στην ενέργεια, μεγαλύτερη έκπτωση στο ρεύμα, η επιτάχυνση των δόσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τους αγρότες, θα κάνει μια «πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας».

Εκ μέρους της κυβέρνησης στις συνομιλίες με τους αγρότες θα είναι επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί Λευτέρης Αυγενάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θάνος Πετραλιάς, Χρήστος Τριαντόπουλος και από το Μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος, Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Παύλος Μαρινάκης και ο κ. Λυκουρέντζος από τον ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες γνωστοποίησαν τα ονόματα των 15 αντιπροσώπων τους που αποτελούν την επιτροπή και είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)