Χέρι χέρι με τον Νίκο Παππά ο Στέφανος Κασσελάκης χτίζει συμμαχία προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χάσει τη μάχη στην Κεντρική Επιτροπή και να περάσει η πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει ο Παύλος Πολάκης. Το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί η πρόταση αυτή οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαθηλώσει τον Σωκράτη Φάμελλο από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να τοποθετήσει τον Νίκο Παππά.

Αν και αναμενόταν ο… αποκεφαλισμός του Σωκράτη Φάμελλου στον δρόμο για το Συνέδριο, η κίνηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη αιφνιδίασε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές τόσο ως προς τον χρόνο που επέλεξε όσο και ως προς το πρόσωπο. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο, ο αιφνιδιασμός έγκειται στο γεγονός ότι δεν αναμενόταν να τραβήξει το σχοινί σε τέτοιο σημείο αυτές τις ημέρες που εμφανιζόταν να αναζητεί ένα είδος εκεχειρίας.

Ως προς το πρόσωπο, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετρά τα κουκιά των ψήφων στην Κεντρική Επιτροπή όπου ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να ελέγχει έναν σημαντικό αριθμό μελών, ικανό να αποτρέψει την αποδοχή πρότασης μομφής.

Η κίνηση του Στέφανου Κασσσελάκη αφενός επιβεβαιώνει τον φόβο που βιώνει μπροστά στον Παύλο Πολάκη και το ενδεχόμενο να τον αμφισβητήσει μέσω επίσημης διαδικασίας, αλλά και τον φόβο να υπάρχει μια άτυπη σύμπραξη με τους «87» προκειμένου να ανοίξει διαδικασία εκλογής προέδρου.

Επί της ουσίας, όμως, παραδίδει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του Νίκου Παππά που έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιβιώνει στην εσωκομματική σκακιέρα του κόμματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν το πρόσωπο που βοήθησε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποφύγει προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες τον Φεβρουάριο, όταν στο προσκήνιο είχε βγει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι χοντραίνει. Το γεγονός πως στελέχη προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη επιχειρούν να εμφανίσουν τον Σωκράτη Φάμελλο ως συνομιλητή των «87» αλλά και της Νέας Αριστεράς αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές μάλιστα, η πρόσφατη αήθης επίθεση που δέχθηκε μέσω τρολ δεν αποκλείεται να εντάσσεται σε κινήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί για τις αλλαγές που έγιναν.