«Οι επιχειρήσεις συνυπάρχουν και συμβαδίζουν με την κοινωνία. Θέλουμε επιχειρήσεις που να επιστρέφουν αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης και στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Γιατί, τελικά για όλους, αξία έχει ο άνθρωπος». Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, σε εκδήλωση της Hellenic Responsible Business Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΣΕΒ

«Θέλουμε υπεύθυνες επιχειρήσεις για την κοινωνία. Θέλουμε την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία για την κοινωνία» πρόσθεσε ο υφυπουργός και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει τις επιχειρήσεις, κάτι που αποδείχθηκε και την περίοδο της πανδημίας. «Κληθήκαμε να σκεφτούμε έξω από το κουτί» πρόσθεσε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι πέρα από την στήριξη στο ελληνικό επιχειρείν σκοπός της παρέμβασης ήταν να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και, στην πορεία, να γίνει ομαλότερα η επιστροφή στην κανονικότητα. 

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να διευκολύνονται, αλλά θέλουμε και τους εργαζόμενους να ανταμείβονται. Θέλουμε η κοινωνία να μην ενοχοποιεί το επιχειρείν, αλλά και θέλουμε και οι επιχειρήσεις να μη θεοποιούν το κέρδος» είπε ο υφυπουργός.