Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως υφυπουργό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Μάξιμο Σενετάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Έταιρη υπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο είναι η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και υπουγρός ο Κώστας Σκρέκας. Σε ό,τι αφορά την πολιτική σταδιοδρομία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αξίζει να σημειωθεί αρχικά πως για πρώτη φορά αναλαμβάνει κυβερνητική θέση. 

Ειδικότερα, το 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς Οργανισμούς, όπως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) και έχει υπάρξει μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής, Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. 

Από μέλος αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υφυπουργός Ανάπτυξης

Επιπλέον, ο κ. Σενετάκης έχει συμμετάσχει και σε Διοικητικά Συμβούλια και Επιστημονικές Επιτροπές, ενώ έχει εκλεγεί και μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, μέλος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής «Έργων Ανάπτυξης» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και πρόεδρος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου(2007-2009).

Σχετικά με πιο προσωπικά του στοιχεία, ο κ. Σενετάκης γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός. Είναι παντρεμένος με την Κωστνάτζα Σχιζάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.