Υφυπουργός Ανάπτυξης ορίστηκε η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη σχετικά με το ποια πρόσωπα θα αποτελέσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητική θέση, ενώ εκλέχθηκε ως βουλευτής Πιερίας, δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Μαΐου. Ωστόσο, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Σε σχέση με τις σπουδές της είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον Θωμά Παπαδημητρίου, φοροτεχνικό-λογιστή, πρώην δήμαρχο στην Πέτρα Πιερίας καθώς και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Πιερίας. Έχουν δύο κόρες, τη Μελπομένη, χημικό μηχανικό και την Αθηνά, δικηγόρο. Τέλος, είναι ενεργό μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων.