«Η ενδυνάμωση της έρευνας και η διασύνδεση των αποτελεσμάτων της με την αγορά για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών είναι κυβερνητικός στόχος του προγράμματος διακυβέρνησης 2023-2027. Και θα τον πετύχουμε», σημείωσε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Να σημειωθεί πως σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, όπου, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του με τον γενικό γραμματέα και τα διευθυντικά στελέχη έκαναν «απολογισμό του 2023 και τον προγραμματισμό του 2024». 

Η ανάρτηση του Μάξιμου Σενετάκη 

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ:

«Η εμπιστοσύνη μου στα άξια στελέχη της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας οικοδομείται μέρα με τη μέρα! Μέσα από την αδιάλειπτη και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου διεκπεραιώνουμε μια σειρά πολύπλοκα ζητήματα για να υπηρετήσουμε ένα κοινό όραμα: Μια Ελλάδα της Καινοτομίας και της Δημιουργίας!

Από το καλοκαίρι που είχα τη χαρά να γνωριστώ μαζί τους, τούς διαβεβαίωσα ότι η πόρτα του γραφείου θα είναι ανοικτή για ό,τι ζητήσουν και πως θα είμαι πάντα διαθέσιμος να βρεθώ δίπλα τους, στα δικά τους γραφεία για να ακολουθήσουμε τις πολιτικές κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ενδυνάμωση της έρευνας και η διασύνδεση των αποτελεσμάτων της με την αγορά για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών είναι κυβερνητικός στόχος του προγράμματος διακυβέρνησης 2023-2027. Και θα τον πετύχουμε.

Στα γραφεία της ΓΓΕΚ, παρουσία του γενικού γραμματέα Θανάση Κυριαζή, σε ευρεία σύσκεψη με τα διευθυντικά στελέχη του, κάναμε τον απολογισμό του 2023 και τον προγραμματισμό του 2024.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για το αίσθημα καθήκοντος που τους διακρίνει, να τους συγχαρώ για το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που κατέχουν και να τους ευχηθώ καλές γιορτές, χρόνια πολλά για τους ίδιους και τις οικογένειες του και ένα 2024 γεμάτο Υγεία, Δημιουργία, Καινοτομία!!!».