Να «σπρώξει» για αργότερα το συνέδριο επιχειρεί η ομάδα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποκάλυψε τις προθέσεις του επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη και εμφανίσθηκε σε ρόλο «λαγού» να δηλώνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί το τον Νοέμβριο. Παράλληλα έστειλε μήνυμα για… διαγραφές αλλά και για την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα, τόνισε αναφορικά με το συνέδριο ότι «χρειάζεται χρόνος και κινήσεις με τη σειρά που πρέπει. Απαιτείται προετοιμασία. Το να επικαλούμαστε το συνέδριο ως σημείο αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Ο Κασσελάκης δεν φοβάται τις διαδικασίες».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι: «Θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα να το κάνει, όχι όταν για λόγους σκοπιμότητας θέλει κάποιος να το κάνει τώρα» για να σημειώσει με νόημα πως «θεωρώ, πάντως, ότι τον Νοέμβριο δεν προλαβαίνουμε συνέδριο».

Περί… διάσπασης

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, ο άνθρωπος που τον πήγε μέχρι τη… Μακρόνησο επιχείρησε να στείλει μήνυμα στους διαφωνούντες αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο διαγραφών.

«Θεωρώ ότι έχει μια φυσιολογική υπόσταση, ένα κομμάτι από τις αντιδράσεις» είπε δείχνοντας όμως και την ενόχληση που υπάρχει στο επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη από όσα λέγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, αφού σημείωσε πως «αυτό όμως έχει αρχίσει να ξεπερνάει το φυσιολογικό. Θεωρώ ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο ώριμοι. Δεν είμαστε ένα διαφορετικό κόμμα, ένα κόμμα είμαστε και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να λειτουργήσει το κόμμα και να προκύψουν αποτελέσματα».

Ο Νίκος Κοτζιάς

Ο ναύαρχος ε.α και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκου Κοτζιά. Αντιθέτως άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα να βρεθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δίπλα στον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «νομίζω ότι όλα είναι ανοιχτά. Γιατί όχι;».