Μέχρι αύριο, Τρίτη, αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση το εργασιακό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο ίδιος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καταφέρθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης και την παραπληροφόρηση στην οποία επιδίδεται αναφορικά με τη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες. Δεν έχουν καταλάβει τι συνέβη στη χώρα στις εκλογές και συνεχίζουν την τακτική της παραπληροφόρησης με fake news, είπε. «Όσοι δεν υπερασπίζονται αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, στην πραγματικότητα υπερασπίζονται τη "μαύρη" εργασία. Όλες οι πρωτοβουλίες του νομοσχεδίου είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε πως «δεν θα υπάρχει καμία διάταξη του νομοσχεδίου η οποία θα δυσχεραίνει τη θέση του εργαζόμενου».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, αλλά με δηλωμένους εργαζόμενους που πρέπει να έχουν ενημερωθεί 24 ώρες πριν και να είναι ασφαλισμένοι ώστε να αποτρέπεται η μαύρη εργασία».

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συμπλήρωσε ότι στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία, για την οποία η Ελλάδα δέχτηκε επισημάνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Εχουμε ήδη καθυστερήσει, είμαστε η τελευταίοι στην ΕΕ, γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος ένταξης των ρυθμίσεων στο δικό μας Εργατικό Δίκαιο», είπε ο υπουργός.