Διακρίνουμε μια απόγνωση, μια ταραχή κι έναν πανικό στον θαυμαστό κόσμο των καθ’ έξιν συκοφαντών της χώρας. Κουράγιο, «σύντροφοι», και μην το βάζετε κάτω. Εχοντας στο «βιογραφικό» σας τη «νεκρή Μαρία» του Εβρου περιμένουμε κι άλλα τέτοια έπη από τα αφεντικά σας… συγγνώμη, από τις αφεντιές σας θέλαμε να πούμε.

Αννα Διαμαντοπούλου: έρχεται με φόρα...

Ξεκίνησε ως αουτσάιντερ και τώρα οι δημοσκόποι βρίσκουν ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο λόγος για την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μπήκε με καθυστέρηση στην κούρσα διαδοχής, αλλά έχει αναπτύξει δυναμική ικανή ώστε να είναι αυτή η επόμενη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες δημοσκοπήσεις, που οσονούπω θα δουν το φως της δημοσιότητας, η Διαμαντοπούλου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Δούκα και Ανδρουλάκη.

Το «κεφάλι» της Λινού

Ηταν αναμενόμενο ότι θα το κάνει, εκών άκων, ο «διάφανος» Κασσελάκης: να εξευμενίσει δηλαδή τον Πολάκη με το «αίμα της Λινού». Ο βουλευτής Χανίων και… ολίγον διαγραμμένος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλάκις διαμηνύσει στον φοβισμένο Κασσελάκη ότι δεν πρόκειται να κάνει ρούπι πίσω απ’ αυτήν του την απαίτηση όσες καθυστερήσεις κι αν έπαιζε.

Με λίγα λόγια, «διαγράφεις τη Λινού και μετά ξαναμιλάμε» ήταν –γκρόσο μόντο– το τελεσίγραφο Πολάκη προς Κασσελάκη. Και… –ω του θαύματος!– μόλις η κλεψύδρα του Κασσελάκη είχε (σχεδόν) αδειάσει κι ο Πολάκης ετοιμαζόταν να του καταθέσει μια πρόταση μομφής που θα ήταν όλη δική του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε, αυθωρεί και παραχρήμα, στις απαιτήσεις του «αψύ» βουλευτή. Η Αθηνά Λινού διαγράφεται, ο Πολάκης δηλώνει «δικαιωμένος» κι όλα καλά στο…circus του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μαθηματικά του Νίκου Παππά

«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Κάπως έτσι κι ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να… μεταφράσει με τον δικό του τρόπο την πραγματικότητα αναφορικά με το αποτέλεσμα της επεισοδιακής και τραγελαφικής συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έβγαλε η κάλπη; Από τους 35 βουλευτές του κόμματος τον ψήφισαν 17. Πώς… είδε το αποτέλεσμα ο Παππάς; «Καθαρό αποτέλεσμα» είπε ο μπαγάσας, χωρίς να γνωρίζουμε αν γέλασε κιόλας με το ανέκδοτο που είπε. Σύμφωνα με την… ανάλυση Παππά: «Είναι ένα αποτέλεσμα καθαρό, ένα αποτέλεσμα δημοκρατικό, ένα αποτέλεσμα που μας δίνει την εντολή να πάμε όλοι/όλες μαζί παρακάτω. Από αυτήν τη στιγμή και μετά δεν έχει καμία σημασία τι ψήφισε ο κάθε βουλευτής. Ολοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενωμένοι, με οδηγό τις συλλογικές μας αποφάσεις, μπορούμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία». Αξιος!