fbpx

Ρουμπάτης για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Ενημέρωσα τον Τσίπρα και μου είπε να συνεχίσω

by desk test

Ο Γιάννης Ρουμπάτης μετά την πολύωρη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προχώρησε σε μια γραπτή ανακοίνωση μέσα από την οποία επιβεβαιώνει ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα κατά τη θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του είχε πεί να συνεχίσει. Διαψεύδει ορισμένα δημοσιεύματα όπως και τις αναφορές σε εταιρεία συμφερόντων των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας και της Οικογένεις Άσαντ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ σημειώνει ότι υπήρξαν «χαλκευμένα – δήθεν – αποσπάσματα της κατάθεσής του και αναφέρεται σε δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως δήλωσε στην εξεταστική ότι με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Δεν διέψευσε όμως ούτε την άμεση παρακολούθηση ούτε την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα ούτε και ότι ο τότε πρωθυπουργός του είχε πεί να συνεχίσει τις διαδικασίας που σταμάτησαν με την υπουργοποίση του Στέργιου Πιτσιόρλα

Στην γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι «Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής» και προσθέτει πως «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα»
Στη συνέχεια όμως αναφέρει πως «αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και, αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα»
Επίσημαίνει δέ πως «σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο» αλλά δεν διευκρινίζει τι εννοεί αφήνοντας κάποια υπονοούμενα για τις σημερινές εξελίξεις χωρίς να συνεχίζει.

Επίσης, αναφορικά με τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε η εταιρεία που διαπραγματευόταν με το ΤΑΙΠΕΔ τονίζει ότι «Ουδέποτε επίσης στην κατάθεσή μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφάλαια» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα»
Και καταλήγει λέγοντας ότι «λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης, η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένο στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα