Την πολιτική γύμνια αλλά και τον άκρατο λαϊκισμό του Στέφανου Κασσελάκη ξεσκέπασε ο Νίκος Ρωμανός μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τις ολοένα και αυξανόμενες υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αφενός προσθέτουν όλο και περισσότερα δισ. στα «θα» Κασσελάκη, αφετέρου αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα αλλά μόνο λόγια του αέρα που αλλάζουν ανάλογα με το κοινό που απευθύνεται.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Ρωμανός με αφορμή τη γκάφα Κασσελάκη για τις δαπάνες τις υγείας αλλά και τις νέες του υποσχέσεις, τόνισε ότι είναι καλό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξέρει τι λέει, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός: «Είναι καλό επίσης για έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξέρει τι λέει. Είναι καλό να ξέρει τα κονδύλια που δίνουμε για την παιδεία και την υγεία αυτήν τη στιγμή. Είναι καλό να ξέρει σε τι ποσοστό του ΑΕΠ αντιστοιχούν αυτά τα κονδύλια και είναι καλό όταν δεν ξέρει, να το παραδέχεται και να μην λέει δεν εννοούσα αυτό που καταλάβατε αλλά θέλουμε 5% παραπάνω».

Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και την... ανύπαρκτη κοστολόγηση των υποσχέσεων Κασσελάκη, αναφέροντας πολύ εύστοχα ότι κάθε φορά που μιλά, προστίθενται κάτι δις στις υποσχέσεις του. Φυσικά δεν αναφέρει ποτέ πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα: «Το 5% του ΑΕΠ παραπάνω που είπε για την υγεία ως κονδύλια ουσιαστικά είναι ακόμη 11 δισ. Αλλά 6 δισ. είναι, αν δεν κάνω λάθος, όσα επιπλέον υπόσχεται για την παιδεία, (...) χθες είπε για 13ο και 14ο μισθό στους δημόσιους υπαλλήλους, αυτά είναι αν δεν κάνω λάθος ακόμη 2,5 δισ.». Και κατέληξε ο Νίκος Ρωμανός στο δια ταύτα του λαϊκισμού Κασσελάκη: «Σε κάθε συνέντευξη που δίνει, για να μην τα πολυλογώ, αυξάνει τον προϋπολογισμό του προγράμματος του, το οποίο είναι μη κοστολογημένο άρα δεν τον ενδιαφέρει και τι λέει, κατά μερικά δισ. Ως τις εκλογές θα είναι πολλά προγράμματα Θεσσαλονίκης», έκλεισε θυμίζοντας το ακοστολόγητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με τις υποσχέσεις πολλών δις που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επενδύει ούτε στην πολιτική, ούτε σε προγράμματα, ούτε σε λογικό λόγο. Επενδύει στα social media, στα πρωινάδικα και σε λαϊκίστικες κορόνες. Και όποιος «τσιμπήσει».