Ο Νίκος Ρωμανός, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη. Εκεί ο τελευταίος δεν έκρυψε την αμηχανία του όταν ο Νίκος Ρωμανός του ξεδίπλωσε την ραγδαία ιδεοληπτική μετάλλαξη που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Αρβανίτης κατηγόρησε τον Γιώργο Αυτιά επειδή μίλησε για το σύνθημα πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια, λέγοντας ότι αυτά θυμίζουν συνθήματα του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Εκεί φυσικά έκανε παρέμβαση ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος του θύμισε ότι για το σύνθημα μίλησε και ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι μονοπώλιο της δεξιάς. Μάλιστα του θύμισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πηγαίνει σε εκκλησία, απαγγέλει το πιστεύω με τη συνοδεία πάντα μιας κάμερας για τα social media ενώ μιλά για θαύματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της βάπτισής του. Μάλιστα ο Νίκος Ρωμανός κατηγόρησε τον Κώστα Αρβανίτη ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη δεξιά στροφή του Στεφάνου Κασσελάκη.

Όταν ο Κώστας Αρβανίτης ρώτησε τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας για ποια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά, τότε ο Νίκος Ρωμανός έγινε χείμαρρος, αναφέροντας τις νέες θέσεις του κόμματος όσον αφορά το ΝΑΤΟ, στο Παλαιστινιακό αλλά και σε θέματα θρησκείας και οικονομίας. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Αρβανίτης έχει μια δυσκολία να υποστηρίξει την γραμμή Κασσελάκη, ο οποίος ουσιαστικά έχει φύγει από τον πυρήνα της αριστερής στρατηγικής, την οποία μέχρι πρότινος υιοθετουσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στο κομμάτι του ΝΑΤΟ και στο κομμάτι του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και στο οικονομικό. Καταλαβαίνω αυτήν την πολύ μεγάλη αμηχανία του».

Ο Κώστας Αρβανίτης φανερά αμήχανος επαναλάμβανε διαρκώς τη φράση «από που προκύπτει αυτό;» εννοώντας την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ωστόσο εξηγούσε με σαφήνεια ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή προηγουμένως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε αρνητικά για τη δήλωση Αυτιά περί πατρίδας - θρησκείας - οικογένειας, ο Νίκος Ρωμανός του έδωσε ακόμα ένα μάθημα: «Και προφανώς νιώθει πολύ μεγάλη αμηχανία όταν ο κύριος Κασσελάκης κατηγορεί με τον αυτιά για την αναφορά του περί πατρίδας - θρησκείας - οικογένειας και από την άλλη ο ίδιος λέει ότι αυτό το σύνθημα δεν μονοπωλείται από κανέναν και ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες».

Παράλληλα ο Νίκος Ρωμανός έκλεισε την τοποθέτηση του: «Και καλά κάνει και τις χρησιμοποιεί. Αλλά είναι υποκριτικό». Ο δε Κώστας Αρβανίτης έμεινε άφωνος να αναρωτιέται από που... προκύπτει η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι το άλλοτε κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς μεταλλάσσεται από τον Στέφανο Κασσελάκη σε ένα κόμμα - lifestyle δίχως σαφείς πολιτικές αναφορές, προσπαθώντας να μαζέψει ψηφαλάκια από παντού, θεωρώντας ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα.