Στο ζήτημα του μπλόκου των «Σπαρτιατών» και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Επί υπουργίας Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως συνελήφθησαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και συνενώθηκαν οι φάκελοι οι οποίοι τους οδήγησαν στην Δικαιοσύνη. Επί δικών μας ημερών λοιπόν άνοιξε η υπόθεση. Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, που θυμίζω ότι δεν έβρισκε αίθουσα να τους δικάσει, ενόσω ο τότε πρόεδρος της Βουλής δήλωνε ότι δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι και μαζί ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ψήφιζαν μια σειρά νομοσχεδίων, όπως ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής», δήλωσε ο κ. Ρωμανός.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι που επί των ημερών της επιταχύνθηκε η διαδικασία της δίκης, δικάστηκαν οι Χρυσαυγίτες, βγήκαν οι αποφάσεις. Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, βγήκαν οι "Σπαρτιάτες" ουσιαστικά εκτός νόμου και εκτός ευρωεκλογών, με απόφαση της Δικαιοσύνης, βασισμένη σε δικές μας νομοθετικές διατάξεις. Εμείς κάναμε υπομνήματα στον 'Αρειο Πάγο όταν άλλοι, ήταν σταθερά απόντες απ' όλα αυτά. Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών", προχθές, την ημέρα που είχαμε το απαράδεκτο ξεκαθάρισμα ακροδεξιών λογαριασμών, μέσα στη βουλή, βγήκε και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια αξιοπρεπή στάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύφθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέπλευσε διαχρονικά με τη Χρυσή Αυγή και με τη μετεξέλιξή της».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που άνοιξε με τη δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη περί ευπρόσδεκτων και μη ψήφων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει ξεκάθαρα, πολύ πριν τον ξάδερφο του κ. Κασσελάκη, ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι από τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Αναφερόμενος επίσης στην ακρίβεια που αναγνώρισε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών, ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Ο σωρευτικός πληθωρισμός τροφίμων στην ΕΕ από το 2019 μέχρι σήμερα είναι 33,8%. Ο σωρευτικός πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα, για το ίδιο διάστημα, είναι 30,3%. 5,3% ήταν ο πληθωρισμός τροφίμων τον Μάρτιο, ενώ 8,2% ήταν τον Ιανουάριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τους τελευταίους μήνες, προφανώς έχουν αποδώσει σε ένα βαθμό τα μέτρα τα οποία έχουμε βάλει στο τραπέζι. Και τα μέτρα αυτά είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις αλλά και τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Ενώ παράλληλα με όλα αυτά συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα εισοδήματα για όλους. Γιατί η αύξηση των εισοδημάτων θα είναι εδώ και μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού».