Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις αλλαγές στη βιτρίνα εξακολουθεί να πορεύεται με «λαϊκισμό, χυδαιότητα, ψέμματα και ασχετοσύνη» εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Αφορμή ήταν η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα» αφού «δεν τρώγεται». Δηλαδή ο Νικόλας Φαραντούρης δεν κατάλαβε...τίποτα σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor's.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο Νίκος Ρωμανός, «μπορεί να θεωρούν ότι το «ΒΒΒ δεν τρώγεται», αλλά συνεχίζουν να θεωρούν σταθερά ότι ο «σανός» καταπίνεται αμάσητος από την κοινωνία.

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Φαραντούρη, ο οποίος δικαιωματικά παίρνει -προς το παρόν- το πρώτο βραβείο λαϊκισμού για την προεκλογική περίοδο, εξηγεί γιατί επί χρόνια, όταν όλη η Ευρώπη αναπτυσσόταν, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα, με την οικονομία μας στην κατηγορία σκουπίδια και τη χώρα μας μαύρο πρόβατο διεθνώς!

Η ισχυρή οικονομία που αποτυπώνει η δεύτερη απανωτή αναβάθμιση της Standard & Poors είναι η βάση για να συνεχίστεί η αύξηση των εισοδημάτων για όλους, η μείωση της ανεργίας, ο φτηνότερος δανεισμός για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι επενδύσεις, η στήριξη των πιο ευάλωτων και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών».