Δεν φαίνεται να υλοποιείται η προσδοκία του κόσμου για μια δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, καθώς οι ελεξίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η μέχρι τώρα στάση και επιλογές του νέου του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, δεν σηματοδοτούν κάτι νέο ή διαφορετικό.

Αντίθετα εκτίμησε ότι «αυτό το οποίο είδαμε είναι ότι το τέρας που εξέθρεψαν στράφηκε εναντίον τους, εναντίον κάποιων εξ αυτών, των πρώην συντρόφων τους ή νυν συντρόφων τους». «Το μήνυμα που πέρασε επικοινωνιακά βλέποντας τον κ. Κασσελάκη να είναι αγκαζέ πια με τον κ. Πολάκη, με διευθυντή του γραφείου του το δεξί χέρι του κ. Πολάκη, με προεξάρχον μέλος της ομάδας του τον κ. Παππά, είναι τελείως διαφορετικό και δεν συνάδει καθόλου με το μήνυμα που πέρναγε μέχρι να εκλεγεί του νέου, του φρέσκου, του εκτός κομματικού μηχανισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε δε φόβους για μεγαλύτερη δοσολογία τοξικότητας, διχαστικού λόγου και fake news από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το επιτελείο του.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νίκος Ρωμανός τόνισε ότι κάθε εκλογική διαδικασία έχει το δικό της συμβολισμό, τη δική της αξία και υπ’ αυτή την έννοια «όλες αυτές τις μάχες που έχουμε μπροστά τις βλέπουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό». Ο στόχος της ΝΔ, όπως είπε, είναι οι περιφέρειες της χώρας και οι τρεις μεγάλοι δήμοι, στους οποίους έχει εκφράσει τις στηρίξεις της, να πάνε όσο καλύτερα γίνεται για το κόμμα μας, «να βαφτεί κατά το δυνατόν η Ελλάδα μπλε». Αυτό, όπως έκανε σαφές, δεν είναι ένας κομματικός στόχος, «είναι ένας στόχος που έχει να κάνει με τη σημασία που έχει η διοίκηση των περιφερειών και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, να συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα, να γίνεται σκληρή δουλειά και να προχωρούν μπροστά και η κυβέρνηση και η περιφέρεια».