Από τον Οκτώβριο σταματά η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ως εκ τούτο είναι εύλογη η ανησυχία των πολιτών που θα δουν να καταργείται ένα ανακουφιστικό μέτρο στήριξης.

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είπε:

«Για τους λογαριασμούς έχουμε φτιάξει ένα σύστημα καινοτόμο, το οποίο έλεγε ότι είχαμε βάλει μία τιμή-στόχο – αυτή η οποία ήταν ουσιαστικά πριν από την κρίση. Κάθε μήνα παρακολουθούμε τις τιμές, τις οποίες υποχρεώσαμε τους παρόχους να τις ανακοινώνουν 10 ημέρες πριν από τη έναρξη του μήνα, για τον επόμενο μήνα, και με αυτόν τον τρόπο ξέραμε το επίπεδο της επιδότησης που θα κατέβαζε την τιμή στην τιμή-στόχο, την οποία έβαζε το Υπουργείο Ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «τώρα που ο πληθωρισμός έχει πέσει και έχει πέσει κυρίως από την ενέργεια, οι τιμές από μόνες τους είναι στην τιμή-στόχο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το μέτρο. Όσο είναι 0,15 ευρώ η κιλοβατώρα και κάτω, δεν θα συνεχίζουμε να επιδοτούμε. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την κρίση, το σύστημα ωστόσο θα παρακολουθεί τις τιμές εάν ανέβουν ξανά».