«Θέλω να ελπίζω πως δεν θα απαιτηθεί νέα δημοσιονομική στήριξη στον τομέα της ενέργειας» ανέφερε χθες ο νέος Υπουργός Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης. Τα αντιπολιτευόμενα μέσα, όπως το συνηθίζουν, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως αυτό που ειπώθηκε μιλώντας για “τέλος στις επιδοτήσεις” και διάφορα παρόμοια.

Η δήλωση είναι απολύτως σαφής αφού αναφέρεται στη μεγάλη πτώση των τιμών στον τομέα της ενέργειας που δεν απαιτούν νέα μέτρα στήριξης κι εκφράζει, με πολύ καθαρό τρόπο, την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει κάτι, που θα οδηγήσει σε νέα άνοδο των τιμών, ώστε να προκύψει ανάγκη για νέα δημοσιονομική παρέμβαση. Κι αυτή ελπίζουμε ότι πράγματι θα είναι η εξέλιξη των τιμών στην ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση κι αν τα δεδομένα αλλάξουν η κυβέρνηση, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εξαντλεί κάθε περιθώριο για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Κι αυτό θα κάνει. Σε τελική ανάλυση τι θέλει η αντιπολίτευση; Νέα κρίση στην ενέργεια κι άνοδο των τιμών; Μάλλον συνεχίζουν να πορεύονται με βάση τη γνωστή ρήση “ποτέ η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την αριστερά”. Θέλουν να υποφέρουν οι πολίτες γιατί έτσι προφανώς πιστεύουν ότι θα έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση. Τίποτα δεν έμαθαν, σε τίποτα δεν άλλαξαν.