Η Ρένα Δούρου θεωρεί ότι η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και το  κομματικό «πένθος» έκλεισε «συλλογικά».

Προφανώς θα εννοεί αυτό που «έκλεισε», με συνοπτικές διαδικασίες, ο Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή, όταν και δεν επέτρεψε στα στελέχη να μιλήσουν.

Η ίδια πάντως δηλώνει φαν της προεδρίας Τσίπρα και όπως λέει σε συνέντευξή της στην «One Voice», «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει αρχηγό. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Τον Αλέξη Τσίπρα. Τα περί δήθεν προσωπικής ήττας του ακούστηκαν με επιμονή, εκτός του κόμματος, από εκείνους τους κύκλους εξουσίας που ποντάρουν στην απόσυρση του και στρέφονται συστηματικά εναντίον του, προφανώς γιατί δεν τον θεωρούν του χεριού τους».

Και για να δείξει πόσο «τσιπρική» είναι «στέλνει» κι ένα μήνυμα «σε όσους όψιμα και υποκριτικά» όπως ισχυρίζεται, «αγωνιούν» για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, γιατί αυτό επιβάλλει το χρέος μας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε. Το κόμμα μας, ενωμένο με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, λειτουργώντας συλλογικά και δημοκρατικά έκλεισε το κεφάλαιο του πένθους. Κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία έχοντας πάρει τα διδάγματα της 21 ης Μαΐου. Οι αντιδράσεις, τα ψέματα, οι χυδαιότητες εκείνων που ήθελαν έναν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ διαλυμένο και σπαρασσόμενο, έναν Τσίπρα ηττημένο και σε απόσυρση, λέει πολλά για το είδος τής εξουσίας που θα εγκαθιδρύσει μία αυτοδύναμη ΝΔ».