Τη διαβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα έγιναν για την υποστήριξη της Ουκρανίας έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσινγκτον ευνοεί την Αθήνα έναντι της Τουρκίας έχοντας πρόθεση να στραφεί εναντίον της. 

Επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις του Κογκρέσου για την πώληση F-16, ο Τζεφ Φλέικ είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας, Lockheed Martin και άλλων προμηθευτών για τον καθορισμό λεπτομερειών όπως η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα παραγωγής και οι προδιαγραφές παράδοσης. Όπως εξήγησε, η τρέχουσα συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων F-16 και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την οριστικοποίηση αυτών των θεμάτων. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα των F-35, από το οποίο αποβλήθηκε η Τουρκία, ο Αμερικανός πρεσβευτής επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον «θέλει η Τουρκία να είναι και πάλι σε θέση να αγοράσει F-35», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει πρώτα να επιλυθεί το θέμα των S-400» για να συμβεί αυτό. 
«Ελπίζουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές συνομιλίες και αν αυτές οι συνομιλίες αποφέρουν αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για τα F-35» κατέληξε.