Η υπουργός Προώθησης Εξαγωγών, Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά κ.Mary Ng , έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Ιουλίου για επίσημη επίσκεψη. Κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Υπουργός Ng έγινε δεκτός από την Πρέσβη του Καναδά Anna-Karine Asselin, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του αεροδρομίου, Δρ. Γιάννη Παράσχη, και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη. Η κ. Ng ξεναγήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μια σημαντική καναδική επένδυση μέσω της Avilliance. Η καναδική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον πύργο ελέγχου, παρέχοντας ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για την παρατήρηση βασικών επιχειρησιακών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο είναι κρίσιμο για τους μηδενικούς στόχους του αεροδρομίου μέχρι το 2025.

kanadas1.jpg

Η επίσκεψη του Υπουργού Ng υπογραμμίζει τους αυξανόμενους οικονομικούς δεσμούς και τις επενδύσεις μεταξύ Καναδά και Ελλάδας. Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του Καναδά ως πλειοψηφικού μετόχου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης των Καναδών επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Ο Δρ Γιάννης Παράσχης, Διευθύνων Σύμβουλος, και ο κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετείχαν σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Υπουργό Ng, ενισχύοντας τη μακροπρόθεσμη επιτυχημένη συνεργασία που συμβάλλει στην επιτυχία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της δυναμικής τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, με πάνω από 200.000 Καναδούς να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ετησίως μέσω του αεροδρομίου σας», σημείωσε ο υπουργός Ng. «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δεν είναι απλώς ένας συγκοινωνιακός κόμβος, είναι μια πύλη για τους ισχυρούς και αναπτυσσόμενους δεσμούς του εμπορίου, των επενδύσεων και των ανθρώπων μεταξύ των δύο χωρών μας». Η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά τον Μάρτιο, ενισχύοντας περαιτέρω την ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο εθνών. Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο υπουργός Ng θα συναντηθεί με ομολόγους του και Έλληνες ηγέτες για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της σχέσης Καναδά-Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.