Είναι ένα θέμα που «καίει» τα τελευταία χρόνια και ο Ολυμπιακός δεν έχει κρύψει την επιθυμία του. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ θέλει να κάνει δικό της το κλειστό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) του Φαλήρου. Επιθυμεί να περάσει στα χέρια της, να το ανακαινίσει, να το βελτιώσει και να παρουσιάσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ. Να το αξιοποιήσει στο έπακρον, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ηδη ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα λέγαμε πως κρατάνε... μόνοι τους ζωντανό το ταλαιπωρημένο ΣΕΦ – και με τεράστια έξοδα, που πληρώνουν από την τσέπη τους, από την αγάπη τους για την ομάδα.

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Στον Πειραιά έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται... ριγμένοι, βλέποντας την πολιτεία να παραχωρεί για 49 χρόνια το κλειστό του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εκεί όπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ρίξει συνολικά 20 εκατ. ευρώ για να το μετατρέψει σε πράσινο... παλάτι. Και καλά κάνουν, και ο ιδιοκτήτης της «πράσινη» ΚΑΕ και το ελληνικό κράτος, ωστόσο πρέπει να επικρατεί ισονομία. Αλλωστε, έχοντας από τη μια τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης Παναθηναϊκό και τους Μπράουν, Οσμαν δίπλα σε Σλούκα, Ναν και Λεσόρ, κι από τον άλλη τον Ολυμπιακό άκρως ενισχυμένο με τους επίσης σταρ Βεζένκοφ και Φουρνιέ, το ελληνικό μπάσκετ έχει πάει σε άλλο... επίπεδο. Και χρειάζεται αντίστοιχου επιπέδου γήπεδα να το φιλοξενεί.

Με τα πολλά προβλήματα, με τις σημαντικές φθορές, αλλά και με τις αδυναμίες που παρουσιάζει πλέον το ΣΕΦ είναι... γιαπί, όχι γήπεδο. Δεν έχει καν κλιματιστικά... Του χρόνου συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και μόνο μια ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να το σώσει. Και όλα αυτά τα χρόνια η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποτελεί τον σταθερό αιμοδότη των εγκαταστάσεων, με την ενοικίαση της κεντρικής σάλας, αλλά και των χώρων των γραφείων της ομάδας. Δεν της ανήκει, όμως, για να κάνει πράξη όλους τους στόχους της. Αυτό ζήτησαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και είναι στο ενοίκιο, έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις. Εχουν βάλει παρκέ εξαιρετικής ποιότητας, έχουν τοποθετήσει γιγαντοοθόνη που κοστίζει πολλά λεφτά, έχουν αλλάξει τα καθίσματα στις κερκίδες, έχουν αναβαθμίσει τους χώρους, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να βάζουν τόσο πολλά χρήματα για ένα γήπεδο που πρακτικά δεν είναι δικό τους. Και ας το συντηρούν εκείνοι εδώ και δύο δεκαετίες. Το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δα και λίγα...