Η περίπτωση των προέδρων του μπασκετικού Ολυμπιακού επιβεβαιώνει μια δοκιμασμένη τακτική: όσο πιο αξιοπρεπής και σοβαρός είσαι τόσο περιμένεις ώστε να προηγηθεί ο αναξιοπρεπής και ο θρασύς.

Οι Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, εδώ και 3,5 χρόνια περιμένουν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο γηπεδικό, αντίστοιχη με εκείνη που έδωσε με το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό.

Ματαίως, γιατί όλα δείχνουν ότι και φέτος θα είναι φιλοξενούμενοι στο ΣΕΦ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος πέραν όλων των άλλων θα έχει «τρομακτικό πλεονέκτημα δεκάδων εκατομμυρίων». 

Απογοητευμένοι οι ηγέτες του Ολυμπιακού, στο περιθώριο της παρουσίασης του μεγάλου αποκτήματος της φετινής μεταγραφικής περιόδου, του αστέρα του NBA Εβάν Φουρνιέ, δεν έκρυψαν την πικρία τους για την ανισότιμη μεταχείριση τονίζοντας ότι: «και αύριο να έπαιρνε το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θέλει μια διετία για να γίνουν κάποιες κινήσεις».

Σε κάθε περίπτωση τα αδέλφια που έχουν επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, καλούν τη κυβέρνηση να απαντήσει, επισημαίνοντας πως «δεν πιέζουν και δεν απειλούν», αφήνοντας αιχμές για κάποιους άλλους που βρίζουν και εκβιάζουν.

Παρ’ όλα αυτά ελπίζουν ότι θα βρουν το δίκιο τους και θα γίνει το σωστό, όπως τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, «έστω και με κάποια τρομακτική καθυστέρηση».

Όσο για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αφού σημείωσε ότι θα κάνουν «ό,τι καλύτερο μπορούν για την ομάδα» συμπλήρωσε πως «Είμαστε αναγκασμένοι τη φετινή σεζόν να παίξουμε σ’ ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά θα παλέψουμε».

Πάντως, προκαλεί απορίες το γεγονός ότι οι αρμόδιοι παραπέμπουν στις καλένδες ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, αφ’ ης στιγμής που ικανοποιήθηκε αντίστοιχο αίτημα του Παναθηναϊκού.