Πότε και πόσο θα μειωθούν οι φόροι

67
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πότε και πόσο θα μειωθούν οι φόροι

Τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση και οι οποίες θα ισχύσουν σε βάθος 4ετίας. Στο διάστημα αυτό θα έχουν γίνει και οι ανάλογες διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών για τον νέο προϋπολογισμό του 2020, καθώς επίσης θα έχει πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου όπου εκεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα κληθεί να αναπτύξει όλο το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια.

Η αρχή της φορολογικής μεταρρύθμισης έγινε με τη μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% που θα φανεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα λάβουν ηλεκτρονικά έως τα τέλη Αυγούστου 7.300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Η επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% αναμένεται να συμβεί το 2021, καθώς για το 2020 θα ισχύουν οι μειώσεις που εφαρμόζονται από εφέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει τι αλλάζει σε βάθος τετραετίας.

-Ποια μέτρα πάνε μετά το 2021-2022 για να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία

-Ποια Φορολογικά κίνητρα θα δωθούν για την ανάπτυξη της οικοδομής και τις επιχειρήσεις

-Τι θα γίνει με τη ρύθμιση 120 δόσεων

-Ποιο είναι το πλήθος των διατάξεων που θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

-Τι θα ισχύσει για το αφορολόγητο και τα ενοίκια

-Πως θα πραγματοποιηθεί η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ

-Υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάψουν να ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης