Ο Στέφανος Κασσελάκης ζορίζεται. Ζορίζεται πολύ εσωκομματικά με αποτέλεσμα να έχει βγει από μέσα του ο… Πολάκης. Λαϊκίζει και αναζητεί τρόπους να μεταφέρει τα προβλήματά του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η ανάρτησή του και η αναφορά του στην επίσκεψη Μπλίνκεν και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά απλά το επιβεβαιώνουν.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας; Ούτε λίγο ούτε πολύ,  κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Χανιά υποστηρίζοντας πως αυτό έγινε με… έξοδα του ελληνικού κράτους. Θα μπορούσε να είναι απλά μια ακόμη γκάφα του Στέφανου Κασσελάκη αν δεν αφορούσε διμερείς επαφές που ανέδειξαν τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της Κουμουνδούρου ανέφερε στην ανάρτησή του ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο… εξοχικό του «για επίσημες συνομιλίες με έξοδα του κράτους», προκαλώντας φυσικά ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι ναι μεν του απάντησε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ότι δεν πρέπει να ανησυχεί διότι «τα καλτσούνια και η ρακή που προσφέρθηκαν δεν αγοράστηκαν με έξοδα του ελληνικού κράτους», εν τούτοις το θέμα δεν είναι απλό. Δεν μπορεί επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει σε τέτοιες αναφορές ελαφρά τη καρδία.

Δεν μπορεί να εξάγει τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ με λογικές… Πολάκη. Ούτε και να λειτουργεί ο ίδιος ως τρολ του Διαδικτύου με fake news. Τα όσα έχουν γίνει από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του προέδρου είναι ενδεικτικά. Το τελευταίο διάστημα όμως και ειδικά κατά την πολυήμερη απουσία του στις ΗΠΑ το τερμάτισε.