Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών και την απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών, τόνισε πως η απόδοση χαρακτηρισμών όπως «δολοφόνος» ή «εγκληματίας» στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνιστά πολιτική εργαλειοποίηση του δράματος.

«Μετά από αυτή την εθνική τραγωδία, η αντιπολίτευση και ορισμένοι κύκλοι δεν επιδιώκουν τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά τη δημιουργία εντυπώσεων. Στόχος είναι η πολιτική φθορά της κυβέρνησης, με όπλο τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η πολυσυζητημένη σύμβαση 717, η οποία τέθηκε στο επίκεντρο των καταγγελιών, δεν αποδεικνύει τις κατηγορίες που διατυπώνονται. «Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία από τη σύμβαση για να στηριχθεί η επίθεση, η συζήτηση μετατοπίστηκε στην περίφημη ‘πυρόσφαιρα’ – ένα τεχνικό θέμα το οποίο έχει καταρριφθεί επιστημονικά», ανέφερε.