Πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο κέντρο κατά διάταξης του αναπτυξιακού

by Achilles

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις ενάντια σε διάταξη του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας, η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες».

Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι «κρύφτηκαν και αρνήθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να ακούσουν τα αιτήματα τους».

Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (19/10) στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Για το Σαββατοκύριακο (19-20/10) έχει αποφασιστεί αποχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα