«Κι επήγαν και παλέψανε στα μαρμαρένια αλώνια. Κι όπου χτυπάει ο Διγενής το αίμα τρέχει αυλάκι. Κι όπου χτυπάει ο Χάροντας, το αίμα ποτάμι τρέχει». Μπορεί να μην είναι στα μαρμαρένια αλώνια, αλλά η μάχη στήνεται στα σόσιαλ μίντια μεταξύ των… θεματοφυλάκων του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία ο Παύλος Πολάκης, από την άλλη ο Νίκος Μωραΐτης.

Οι αναρτήσεις του στιχουργού, που αποτελεί έναν εκ των βασικών υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και πιο πριν του Αλέξη Τσίπρα, που όμως ξαναβρίσκει τον παλιό του αρχηγό, μπερδεμένος για το τι τελικά πρέπει να κάνει, προκάλεσαν την αντίδραση του έτερου εκ των θεματοφυλάκων του ΣΥΡΙΖΑ, του Παύλου Πολάκη, στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου του κόμματος –με τον οποίο τα έσπασε το 2023– και μετέπειτα στενού συνεργάτη του νυν προέδρου – με τον οποίο τα έσπασε το 2024.

Ο Νίκος Μωραΐτης όλες αυτές τις ημέρες έγραψε πολλά. Για όλους και για όλα αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες έγραψε μεταξύ άλλων και το εξής:
«1. Παππάς, Πολάκης, Φάμελλος πήραν το Συνέδριο, θα πάρουν και το κόμμα στις 9/6.

2. Ο Κασσελάκης πήγε φουλ για αέρα τριετίας και αψυχολόγητα δέχτηκε να μείνει υπό προθεσμία.

3. Ο Τσίπρας πρέπει να διώξει όλους τους συνομιλητές του αν θέλει να διατηρήσει ένα κύρος. Καλή σας νύχτα!»

Σήμερα με αφορμή δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, πως κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, έγραψε, επίσης μεταξύ άλλων, το εξής: «Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας. Σωπάστε για 8 - 10 χρόνια», για να του απαντήσει όμως αυτήν τη φορά ο Παύλος Πολάκης, στον οποίο είχε αναφερθεί την Κυριακή, με την εξής φράση:

«Κάνε και συ το ίδιο όμως… κουράζεις».

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…