Σε υψηλούς τόνους και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να αντιδρά και να απαντά πολύ συχνά, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης ότι η ιδεολογική της προσέγγιση είναι ο ποινικός λαϊκισμός, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις αναφορές του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε τάχα ότι συμπαρασταστέκεστε, ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας. Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια;

Δεν εμπιστεύεστε δικαστές που έχουν 30 χρόνια υπηρεσία να δικάσουν, εφέτες και προέδρους εφετών; Προς τι η αντίθεσή σας. Σε ποιο λαό απευθύνεστε; Σε ποιες οικογένειες; Σε ποια νέα παιδιά; Σε ποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που τους προστατεύει, Και σεις αρνείστε όλα αυτά, αρνείστε να συνομιλήσετε με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή δεν ζει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας. Αισθάνεται ανασφαλής και έχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα το οποίο φέρνει η κυβέρνηση εσείς δεν το ψηφίζετε στο όνομα της κοινωνίας αλλά η κοινωνία είναι εκεί και σας περιμένει.

Και ακριβώς αυτά τα νομοσχέδια είναι που αναδεικνύουν την υποκρισία σας. Λόγια, λόγια, λόγια και όταν έρχεται η στιγμή που πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών και υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε όχι. Κατά τα λοιπά, στις παρελάσεις είστε πρώτοι, αλλά για πείτε στους γιατρούς, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους καθηγητές, στα θύματα της ενδοοικογενειακής, στις οικογένειες που βλέπουν τα σπίτια τους αδειανά από τους κλέφτες -και αυτά είναι λαϊκά σπίτια δεν είναι των πλουσίων- γιατί δεν θέλετε να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η ανομία;».

«Αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης ήταν μια ευκαιρία να αποδειχτεί ότι είστε υποκριτές και τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος που είναι αντίθετος είναι υποκριτές; Κυριαρχούνται από δικολαβίστικο πνεύμα;», αντέδρασε ο κ. Νατσιός. «Εσείς πάτε πάντα στις συνέπειες. Να τιμωρήσουμε, να τιμωρήσουμε. Η τιμωρία δεν λύνει προβλήματα, πρέπει να πάμε στα αίτια, γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας. Αν τα τιμωρήσουμε και τα κλείσουμε φυλακή δηλαδή θα αντιμετωπιστεί η βία των νέων; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε υποκριτές γιατί αγνοείτε το θέμα και μας κουνάτε και το δάχτυλο», ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε:  «Έχουμε μια παιδεία παιδομάζωμα. Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας. Δώστε χρήματα στο λαό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φριχτά, καθημερινά προβλήματα και θα σταματήσει η βία και μέσα στα σπίτια και τα παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα». «Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς έχετε απομακρυνθεί και έχετε φύγει από την πραγματικότητα», ανέφερε.