Έντονη διαμάχη είχε στη Βουλή νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς, Νάσο Ηλιόπουλο. Ο κύριος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, ότι έχει επιδοθεί σε έναν διαγωνισμό για το «ποιος είναι Δεξιός», με τα υπόλοιπα κόμματα του Δεξιού φάσματος στη Βουλή. Ο κύριος Φλωρίδης, είπε στον κύριο Ηλιόπουλο, ότι η επιχειρηματολογία και η φρασεολογία της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ταυτίζεται με εκείνη των Σπαρτιατών, της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, κάτι το οποίο αποδέχτηκε εμμέσως ο κύριος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «κύριε Φλωρίδη, επιτρέψτε μου να σας δώσουμε συγχαρητήρια. Όντως, στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχετε καταφέρει να είστε πιο Δεξιός και από τον Βελόπουλο και απ' τη Νίκη και απ' όλους».

Η πληρωμένη απάντηση Φλωρίδη

Ο Γιώργος Φλωρίδης σήκωσε το γάντι της προσωπικής αναφοράς και είπε στον κύριο Ηλιόπουλο, ότι η διαφορά του -δήθεν «πιο Δεξιού απ' τους Δεξιούς»- από τους Αριστερούς, είναι ότι όταν αυτός διαφώνησε με το κόμμα του, εκείνος παρέδωσε την βουλευτική έδρα. Σε αντιδιαστολή, οι Αριστεροί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κράτησαν τις βουλευτικές έδρες άλλου κόμματος, με του οποίου το εκλογικό σώμα εκλέχθηκαν και έφτιαξαν νέο κόμμα και ότι παρά ταύτα, «πουλούν» ηθική στη Βουλή. Μάλλον ο κύριος Ηλιόπουλος -που δεν ήταν συνηθισμένος στις σκληρές μάχες μέσα στη Βουλή-, πήρε μια πρώτη «ψυχρολουσία» αναφορικά με το κατά πόσο τέτοιου τύποι λαϊκισμοί και βερμπαλισμοί, μένουν αναπάντητοι. Περαστικά σας, κύριε Ηλιόπουλε.

Η στιχομυθία μεταξύ Φλωρίδη - Ηλιόπουλου

Νάσος Ηλιόπουλος: «Αυτές τις ημέρες, βλέπουμε έναν διαγωνισμό του υπουργείου και της κυβέρνησης, με κόμματα στο Δεξιό φάσμα, για το ποιος είναι Δεξιός».

Γιώργος Φλωρίδης: «Αυτές τις μέρες όλες, παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με την φρασεολογία του κόμματος των Σπαρτιατών, του κόμματος του κυρίου Βελόπουλου και του κόμματος της Νίκης».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Κύριε Φλωρίδη, επιτρέψτε μου να σας δώσουμε συγχαρητήρια. Όντως, στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχετε καταφέρει να είστε πιο Δεξιός και από τον Βελόπουλο και απ' τη Νίκη και απ' όλους».

Γιώργος Φλωρίδης: «Επειδή κάνατε μια προσωπική αναφορά, ότι εγώ είμαι πιο Δεξιός από τους Δεξιούς, ξέρετε ποια είναι η διαφορά ενός "πιο Δεξιού απ' τους Δεξιούς", με έναν Αριστερό; Ο "πιο Δεξιός απ' τους Δεξιούς" -όπως εγώ- όταν διαφώνησε με το πολιτικό του κόμμα, παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο κόμμα, στο οποίο και ανήκε. Γιατί η έδρα του, ανήκε στο κόμμα. Εσείς οι Αριστεροί, ενώ εκλεγήκατε -εκεί παρέα με τον κύριο Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ- πήρατε τις βουλευτικές σας έδρες και κάνατε άλλο κόμμα. Έχετε εκλεγεί με άλλο κόμμα, από άλλο εκλογικό σώμα και στο όνομα, -ποιας ηθικής άραγε- της Αριστεράς, πήρατε τις βουλευτικές έδρες από το κόμμα που εκλεγήκατε, δεν τις παραδώσατε στο κόμμα σας και κάνατε άλλο κόμμα. Και μας πουλάτε εδώ πνεύμα και ηθική».

Δείτε το επίμαχο βίντεο