Ποια μικροσωματίδια; Βρέθηκε το σημείο με τον πιο καθαρό αέρα!

by news

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το σημείο της γης με τον πιο καθαρό αέρα, με μηδενική ανίχνευση από μικροσωματιδίων καθώς εκεί δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στον Νότιο Ωκεανό, ο οποίος περιβάλει την Ανταρκτική.

Σε μία πρωτοεφαρμοζόμενη μέθοδο μελέτης της ατμοσφαιρικής σύστασης που πραγματοποίησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κολοράντο, διαπιστώθηκε ότι μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιρας στην συγκεκριμένη περιοχή παραμένει «άθικτο» από τον άνθρωπο.

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή επιφέρει στη γη τόσο μεγάλες καταστροφές εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι ερευνητές πασχίζουν να εντοπίσουν σημεία στον πλανήτη τα οποία έχουν παραμείνει ανεπηρέαστα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλείται από τη χρήση αερολυμάτων (aerosols), τα οποία αφήνουν κατάλοιπα σε υγρή και στέρεα μορφή και εντοπίζονται στον αέρα.  Οι ερευνητές μελέτησαν όλα τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον αέρα χρησιμοποιώντας βακτήρια ως διαγνωστικό εργαλείο.

Τα αερολύματα που βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα της Ανταρκτικής, ήταν απολύτως συνδεδεμένα με τις βιολογικές διαδικασίες του Νοτίου Ωκεανού και συνεπώς καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν κατάφερε να φτάσει εκεί. Μάλιστα, οι ερευνητές  χαρακτηρίζουν την περιοχή αληθινά παρθένα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση πάντως, έχει προκαλέσει παγκόσμια κρίση στον τομέα της υγείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ καθώς μερικές μόνο από τις ασθένειες για τις οποίες ευθύνεται είναι καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και καρκίνος του πνεύμονα.

Πάνω από το 80% των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές που ελέγχεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, έχουν εκτεθεί σε μη επιτρεπτά επίπεδα .μόλυνσης και σύμφωνα με τον ΠΟΥ,όσο πιο φτωχή η χώρα, τόσο μεγαλύτερα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ωστόσο, όλοι κινδυνεύουν, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα και επηρεάζει ανθρώπους που ζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την αρχική εστία της μόλυνσης.

Πηγή: cnn.com

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα