Ώρες αγωνίες ζουν οι κάτοικοι της Λάρισας, καθώς ο Πηνειός έχει υπερχειλίσει σε διάφορα σημεία και απειλεί τις δυτικές συνοικίες της πόλης. Λίγο πριν τις 7 το βράδυ της Παρασκευής το 112 έστειλε νέο μήνυμα, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της συνοικίας Ιπποκράτης να απομακρυνθούν προς το  Αλκαζάρ και το κέντρο της πόλης λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία «Daniel». 

Το μήνυμα εστάλη τη στιγμή που οι Αρχές δίνουν μεγάλη μάχη για να ελέγξουν τη στάθμη του νερού του Πηνειού. Σε κάθε περίπτωση η νύχτα αναμένεται αγωνιώδης για τους κατοίκους της Λάρισας. 

Για αυτή την εξέλιξη είχε προϊδεάσει ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ότι το ύψος του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει τα 10 μέτρα και ότι η εκκένωση του Ιπποκράτη θα ήταν το επόμενο δύσκολο μέτρο που θα έπρεπε να ληφθεί.

Οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφής. Κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές των περιοχών που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα. Στην περιοχή χτυπά από το πρωί της Παρασκευής το 112 για εκκενώσεις. Πριν το μήνυμα για τη συνοικία Ιπποκράτης είχε εκκενωθεί ο Άγιος Θωμάς, με τους κατοίκους του να κατευθύνονται προς τη Φιλιππούπολη. Εκκενώθηκε επίσης η περιοχή Γιαννούλη.