Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας, λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το επόμενο διάστημα, με περιοχές της Λάρισας να εκκενώνονται. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έσπασε ανάχωμα του ποταμού.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων κάλεσε σε εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας. «Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών», σημειώνεται.

27647620.jpg

Στους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη και στις εργατικές κατοικίες, προκειμένου να τις εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο και τη Λάρισα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, στάλθηκε και μήνυμα του 112. Αντίστοιχα μήνυμα έλαβαν νωρίτερα κάτοικοι των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας, προκειμένου να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν επίσης προς τον Τύρναβο.

Μήνυμα από το 112 εστάλη το μεσημέρι και στους κατοίκους της περιοχής Άγιου Θωμά του Δήμου Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτή και να κατευθυνθούν προς την Φιλιππούπολη.

Είχε προηγηθεί μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γέφυρα του Πηνειού που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, είχε γεμίσει με νερά. Μάλιστα η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.