Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Λάρισας, όπως και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, καθώς φουσκώνει ο ποταμός Πηνειός, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην πόλη της Λάρισας, κυρίως στις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια. 

Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

Κατά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, η στάθμη του ποταμού «έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».

Ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΤ πως «οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερο, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων».