Στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24.
Ο κ. Πλεύρης σχολίασε με τον δικό του τρόπο την φημολογία σχετικά με το νέο κόμμα που θα ιδρύσει ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά δεν θα ξεχάσει κανείς το πολιτικό του παρελθόν.
Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας πολίτης καταψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα και τον τιμώρησε ως αντιπολίτευση.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης
«Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς, δεν ζούμε στην εποχή των παραγραφών, ούτε είμαστε λωτοφάγοι. Προφανώς συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα, είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή. Αν θέλει να απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά που ανήκει, μπορεί να απευθυνθεί. Αλλά από εκεί και πέρα, εμείς θα του θυμίζουμε το παρελθόν του. Και το παρελθόν του είναι κλειστές τράπεζες, είναι αποφυλακίσεις 17.000 ατόμων, είναι ΑΤΜ να περιμένουν οι πολίτες να πάρουν χρήματα. Είναι αυτό το οποίο καταψήφισε ο Έλληνας πολίτης και το 2019 και τον τιμώρησε ως αντιπολίτευση. Αυτά εμείς θα τα θυμίζουμε και από εκεί και πέρα αν θέλει να συμμετάσχει - περισσότερο βλέπω αναταραχές στα κόμματα που ήδη υπάρχουν στην Κεντροαριστερά, παρά στη ΝΔ».
Πλεύρης για Τσίπρα: «Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς, δεν ζούμε στην εποχή των παραγραφών, ούτε είμαστε λωτοφάγοι. Προφανώς συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα, είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή. Αν θέλει να απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά που ανήκει, μπορεί να απευθυνθεί. Αλλά από… pic.twitter.com/p0SdLExGNw
— tomanifesto.gr (@tomanifesto) September 4, 2025