«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει ποτέ η έννοια του μονοσήμαντου. Το όριο της Δημοκρατίας είναι μόνο ένα. Το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα», σημείωσε στο μήνυμά του για την επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που απηύθυνε από το Προεδρείο της Βουλής, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το μήνυμα Πλακιωτάκη

«Η σημερινή επέτειος ξυπνά πάντοτε στις καρδιές και το μυαλό όλων μας, μνήμες υπερηφάνειας, διδάγματα δημοκρατίας, μηνύματα αποφασιστικότητας και γενναιοψυχίας.

Με τη νέα μορφή πραγμάτων, το θεμελιώδες ερώτημα αν το όραμα της γενιάς του Πολυτεχνείου έχει ικανοποιηθεί, δεν είναι σίγουρα εύκολο να απαντηθεί.

Η απάντηση σε αυτό το διαχρονικό ερώτημα, θεωρώ ότι έχει μια αρχική θετική προσέγγιση αλλά, ταυτόχρονα, και μια διάσταση διαρκούς ανίχνευσης και επιβεβαίωσης για το μέλλον.

Κάτι που έχεις σήμερα δεν σημαίνει ότι θα το κρατάς για πάντα.

Ο αγώνας του Πολυτεχνείου μας διαποτίζει με αυτό ακριβώς το μήνυμα: της διαρκούς προσπάθειας, της συνεχούς επαγρύπνησης, της σταθερής πορείας για την αδιάκοπη κατοχύρωση, εμπέδωση και εμβάθυνση του δημοκρατικού ιδεώδους στην εποχή που αυτό εξελίσσεται.

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχει ποτέ η έννοια του μονοσήμαντου.

Το όριο της Δημοκρατίας είναι μόνο ένα. Το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα».