Στο γραφείο του στη Βουλή κάλεσε τον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Παππά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου, οι οποίες βρίσκονται «εκτός πλαισίου», με αποκορύφωμα αυτή για τη δημόσια ρητορική ένστολου στρατιώτη.

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, ζήτησε από τον Πέτρο Παππά να βγάλει δήλωση με την οποία θα δεσμεύεται ρητά από τις θέσεις του κόμματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων, ενώ του επέστησε την προσοχή, ως «τελευταία προειδοποίηση», για σειρά πρόσφατων δηλώσεών του που ήταν «εκτός πλαισίου».

Υπενθυμίζεται ότι με προχθεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Πέτρου Παππά, με τις οποίες χαρακτήρισε «επικίνδυνα πράγματα» την παρουσία και χαιρετισμό φαντάρου σε συγκέντρωση του ΚΚΕ. «Δεν εκφράζουν επ' ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία συμπληρωνόταν ότι «στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους».

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Παππάς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες».