Σε αυτή την αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για την τοποθέτηση προσώπων της επιρροής του Νίκου Παππά, σε καίριες θέσεις των οργάνων του κόμματος, ο Πέτρος Παππάς θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να μεταφέρει την κριτική από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό του, προτίμησε την εύκολη λύση: να τα ρίξει στους πρώην συντρόφους του, της Νέας Αριστεράς.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι μετά από τη διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στις «εργοστασιασκές» του ρυθμήσεις: δεν βλέπει ποτέ τα στραβά στο εσωτερικό του και κατηγορεί πάντοτε κάποιον στο εξωτερικό του. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι το σενάριο που θέλει τον Νίκο Παππά -τον Μακιαβέλι της Καισαριανής- να είναι ο πραγματικός «σκιώδης αρχηγός» πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη, δείχνει να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Νίκος Παππάς επιδιώκει να μην βγαίνει συχνά σε τηλεοπτικά κανάλια, ενώ όποτε βγαίνει σε κανάλια διαμηνύει την πίστη του στον αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη, ενώ ταυτοχρόνως χτίζει το δικό του σύστημα εξουσίας, εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Pas mal, Νίκο. Pas mal.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Γιώργος Κακούσης: «Κύριε Παππά, ακούω γκρίνιες τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η νέα διάρθρωση των οργάνων έχει, λέει, πολύ Παππά μέσα. Του Νίκου Παππά, βέβαια». 

Πέτρος Παππάς: «Η νέα βάση των οργάνων, της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής και της επιτροπής απόφασης, έγινε με ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, έχουν και τη διάθεση να συμμετέχουν σε αυτό. Είμαστε ένα κόμμα, με μία τάση μόνο πλέον και έναν στόχο: να πάμε καλά στις ευρωεκλογές και να πάμε καλά στις εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε πλέον γκρουπούσκουλα και καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Κακούσης: «Πριν είχατε; Είχατε γκρουπούσκουλα;»

Πέτρος Παππάς: «Φυσικά και είχαμε. Αυτές οι περίφημες τάσεις, λειτουργούσαν αρνητικά. Τα ξέρουμε αυτά, τα έχουμε πει».