Για ρεβανσιστικό υποβιβασμό με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο η Πέτη Πέρκα, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, μερικά λεπτά κατόπιν της διαγραφής της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Η επιχειρηματολογία η οποία ανέπτυξε είχε πράγματι βάση: την καθαίρεσαν από δυο επιτροπές της Βουλής σχετικές με το γνωστικό της αντικείμενο, προκειμένου να την βάλουν σε μια υποεπιτροπή εντελώς άσχετη. Καταλήγει ότι η πρόθεση της ηγετικής ομάδας για ρεβανσισμό είναι σημαντικότερη από την σοβαρή αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σκωπτικό σχόλιο της κυρίας Πέρκα, αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, στον οποίον καταλογίζει το παράδοξο του να επικαλείται το καταστατικό ενώ το έχει καταπατήσει και μάλιστα λέει ότι προφανώς δεν το έχει διαβάσει, γιατί το καταστατικό «έχει πολλά σημεία». Και αυτή είναι η πρώτη μόλις ημέρα της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον όταν ολοκληρωθεί η διάσπαση -το πολύ σε δυο εβδομάδες- με την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου των «6+6», διότι τότε όλες οι πλευρές θα βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς. Εν αναμονή λοιπόν, των εξελίξεων.

Η δήλωση της Πέτης Πέρκα

Χρήστος Κούτρας: «Το πρόβλημα κυρία Πέρκα είναι ο Κασσελάκης; Είναι διπλό το πρόβλημα και προς την πλευρά των "προεδρικών", δηλαδή έφυγε η Πέρκα, ο Τσακαλώτος, η "Ομπρέλα", λύθηκε το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι όχι. Το άλλο ερώτημα είναι προς τα εσάς: το πρόβλημα είναι ο Κασσελάκης; Δηλαδή, άμα φύγει ο Κασσελάκης, λύνεται το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ;»

Πέτη Πέρκα: «Το πρόβλημα πάντα είναι η πολιτική. Αυτό που εγώ εντόπισα ως πρόβλημα - εμάς ο στόχος μας είναι το καθεστώς που έχει η χώρα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό για να το πολεμήσεις, θέλει πολιτική, θέλει τεκμηρίωση, θέλει τεχνοκρατικό λόγο πολλές φορές. Ένα πράγμα που εγώ ένιωσα χθες, ότι μένοντας σε αυτό το κόμμα, μου στερείται να το έχω - να σας πω και κάτι; Με ξέρετε λίγο-πολύ, με την ενέργεια, με το Ελληνικό, με τις υποδομές, είμαι τεχνοκράτης -ας το πούμε αριστερή τεχνοκράτης- έτσι δούλεψα κοινοβουλευτικά. Ξέρετε ότι με καθαιρέσαν από τις δυο επιτροπές της Βουλής, τις αρμόδιες της παραγωγής, εμπορίου και οικονομικών και με έβαλαν στην υπο-επιτροπή των μορφωτικών υποθέσεων; Και αυτό είναι ρεβανσιστικό σε εμένα; Εμένα δεν με νοιάζει».  

Χρήστος Κούτρας: «Ποιος το έκανε αυτό;»

Πέτη Πέρκα: «Η ηγετική ομάδα. Ο κύριος Κασσελάκης. Εγώ εκεί το αποδίδω. Σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ρεβανσισμός βέβαια έχει πιάσει και δημοσιογράφους, συνεχίζεται. Επίσης θέλω να πω για τους αγαπημένους συντρόφους που μένουν -βεβαίως είναι επιλογή και ο καθένας πρέπει να πάρει τον χρόνο του- ότι σε ενδεχόμενη ήττα στις Ευρωεκλογές, άλλος θα είναι την άλλη ημέρα το "βαρίδι", άλλος αυτός είναι ο επόμενος που θα φταίει για ό,τι συμβεί, σε ένα κόμμα που έχει χάσει την πολιτική του στόχευση».

Χρήστος Κούτρας: «Τι εννοείτε; Ότι εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα στις ευρωεκλογές, θα κατηγορηθεί η Αχτσιόγλου, ας πούμε;»

Πέτη Πέρκα: «Όποιος μείνει και δεν είναι απολύτως (σ.σ. της επιρροής του Κασσελάκη) γιατί ο κύριος Κασσελάκης θέλει ένα κόμμα αρχηγοκεντρικό, καταπατάει το καταστατικό - μου αρέσει που αναφέρθηκε στο καταστατικό όταν το έχει κάνει... Εδώ έβαλε δημοψήφισμα προσωπικό, το οποίο είναι απαράδεκτο, από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει να γίνει για πρόσωπο».

Χρήστος Κούτρας: «Συμπεριφέρεται σαν τον Ιούλιο Καίσαρα δηλαδή ας πούμε;»

Πέτη Πέρκα: «Όχι, αλλά ενώ το καταστατικό προβλέπει διαδικασίες, τις αγνόησε και τώρα επικαλείται το καταστατικό, το οποίο δεν ξέρει απ' ό,τι φαίνεται, γιατί έχει πολλά σημεία».