Το μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη αναμένεται να στείλει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Δήμο Ρέντη και την Κεντρική Λαχαναγορά όπου θα βρεθεί σήμερα το πρωί στις 11:00. Κατά την περιοδεία του ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ θα έχει επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν σε καφέ της περιοχής.

Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδειών του πρωθυπουργού στις περιφέρειες της χώρας, με στόχο να αφουγκραστεί τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και να τονίσει τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ο ίδιος έχει υπογραμμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στις ευρωκλογές με ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης. «Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό», το οποίο εκπέμπει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», που αποτελεί για τον πρωθυπουργό το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό, είναι η βασική επιδίωξη.

Στο πλαίσιο αυτό ανεβάζουν ρυθμούς και οι κομματικές μηχανές με περιοδείες υπουργών και βουλευτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες αναμένεται να τίθενται πιο επιτακτικά τα διλήμματα της κάλπης.